петък, 7 декември 2012 г.

Германецът Бирнбахер победи Фуркад в спринта

Германецът Андреас Бирнбахер инфаркно победи световния шампион Мартен Фуркад в спринта на 10 км. в Хохфилцен, Австрия. Немецът направи отлична последна обиколка и това му помогна да финишира с преднина от 0,4 секунди пред Фуркад. Бирнбахер стреля без грешка, докато французинът направи един пропуск.

Тази малка разлика ще направи изключително интересно утрешното преследване. Бирнбахер и Фуркад ще тръгнат заедно, защото времената за потеглянето в преследването се закръгляват на половин секунда.

Трети в спринта остана хърватина със словенски паспорт Яков Фак. Той утре ще тръгне с изоставане от 13.7 секунди.

Пред родна публика Фридрих Пинтер завърши четвърти, като допусна една грешка при стрелбата и финишира с пасив от 24.7 секунди.

Пети остана Евгени Устюгов, който утре ще потегли на 26 секунди след победителя Андреас Бирнбахер.

Кралят на биатлона Оле Ейнар Бьорндален остана една 16-ти в днешната надпревара. Той допусна по една грешка и в двете си стрелби и утре в преследването ще потегли с пасив от 43.7 секунди.

Отлично състезание направи Красимир Анев, който зае 20-та позиция с една грешка при стрелбата и изоставане от 48.1 секунди. Цели 14 места зад българина остана един от фаворитите за крайната победа Емил Хегле Свенсен. Норвежецът направи три грешки при стрелбата и натрупа пасив от 1:03.3 минута.

Мирослав Кенанов не успя да се класира за утрешното преследване, като финишира 62-ри с изоставане от 2:20.0 минути.

Най-бързият ни биатлонист Владимир Илиев се провали на стрелбата, като сбърка цели пет изтрела и остана чак 75-ти на 2:43.7 минути от победителя.

Михаил Клечеров направи отлична първа стрелба, но при втората допусна три грешки и остана на 79-то място.

Лидер за Световната купа продължава да бъде Мартен Фуркад с 205 точки. Втори е днешният победител Андреас Бирнбахер със 164 точки, а третата позиция е за Евгени Устюгов, който събира 144 точки.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар