неделя, 2 декември 2012 г.

Тора Бергер смаза конкуренцията и в преследването



Норвежката Тора Бергер спечели преследването на 10 км. за жени за Световната купа в Йостерсунд (Швеция). След като вчера спечели спринта, а по-рано и индивидуалната дисциплина, днес Бергер отново финишира първа с време 31:01.9.

Тя направи една грешка при последната си стрелба, но това не и попречи да изпревари с цели 29.8 секунди втората – Дария Домрачова, която също сбърка един патрон.

Световната шампионка от 2008 г. Андреа Хенкел стреля безгрешно и това и позволи да завърши на трета позиция с изоставане от 51.5 секунди.

Рускинята Олга Вилухина продължава с доброто си представяне и след като беше трета в спринта днес остана на четвърта позиция. Двете и грешки при стрелбата не и позволиха да спори за третото място с Хенкел.

Втората от спринта украинката Олена Пидгрушна направи три грешки при стрелбата и завърши пета с изоставане от 1:15.2 минута.

Олимпийската шампионка от спринта Анастасия Кузмина стартира едва от 19-та позиция, но въпреки четирите си грешки завърши на 8-ма позиция.

В спринта вчера нашите състезателки не завършиха в първите 60 и затова днес намяше българки по трасето в Йостерсунд.



Лидер за Световната Купа е Тора Бергер със 180 точки. Дария Домрачова е втора със 144 т., като тя има 13 т. повече от третата - Олга Вилухина.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар