петък, 19 март 2021 г.

Фантастична Милена Тодорова завърши на 8-а позиция в спринта

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова записа ново върхово постижение в своята кариера в Световната купа, след като завърши на осмо място в последния за сезона спринт на 7.5 километра.

Тодорова премина трасето в шведския зимен център Йостерсунд за 19:06.9 минути, като бе безгрешна в своите две стрелби на един от най-коварните огневи рубежи в тура. На финала тя завърши на 22.3 секунди зад победителката Тирил Екхоф (Норвегия), която допусна един пропуск от положение прав.

С днешното си постижение, Тодорова подобри своето най-добро класиране за Световната купа, което до момента бе 17-о място от индивидуалната надпревара на 15 километра на Световното първенство в Антхолц-Антерселва (Италия) през миналата година. Другите две българки Мария Здравкова и Даниела Кадева завършиха съответно на 73-а и 76-а с по една и две грешки съответно.

За Екхоф, която през миналата седмица в Нове Место на Мораве (Чехия) си гарантира големия кристален глобус за сезона, това е седма поредна победа в спринта и общо 13-а за кампанията. На втора позиция, с изоставане от 2.5 секунди се класира Доротея Вирер (Италия), която свали всичките си 10 мишени. Същото направи и третата днес, Ингрид Ландмарк Тандреволд (Норвегия), която завърши на 6.7 секунди зад своята сънародничка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар