неделя, 14 март 2021 г.

Тирил Екхоф си осигури Световната купа след триумф в Нове Место

Тирил Екхоф (Норвегия) си осигури за първи път Световната купа по биатлон, след като спечели днешното преследване на 10 километра в Нове Место (Чехия).

Екхоф, която потегли първа след успеха си в спринта вчера, не допусна да бъде изпреварена и финишира 27:13.6 минути, като допусна само една грешка при четирите си стрелби.

Така тя записа 12-ата си победа за сезона и пети двоен триумф в спринт и преследване. Норвежката има общо 25 успеха в кариерата си.

Втора на 34.6 секунди с перфектна стрелба завърши Дзинара Алимбекава (Беларус), а трета на 40.2 секунди се нареди Франциска Пройс (Германия) с два пропуска при стрелбата.

Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия) прогресира с десет места от спринта и финишира четвърта в преследването на 41.6 секунди след 19 от 20 свалени мишени на огневия рубеж.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Доротея Вирер (Италия) се класира пета на 46.0 секунди след две грешки в стрелбата.

Милена Тодорова стартира 35-а, но завърши 44-а на 4:00.6 минути. Тя се провали в последната си стрелба от положение прав, в която допусна четири от общо петте си грешки при стрелбата в състезанието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар