петък, 7 декември 2012 г.

Дария Домрачова с победа в спринта

Дария Домрачова спечели спринта за Световната купа в Хохфилцен, Австрия на 7,5 км. Беларускинята завърши с време 22:24.7 минути, като допусна една грешка при стрелбата. Това е нейната юбилейна 10 победа за Световната купа.

Втора остана финландката Кайза Макарайнен, която също направи един пропуск при стрелбата и завърши на изоставане само от 4.7 секунди от победителката.

Лидерката за световната купа Тора Бергер финишира трета. Утре в преследването тя ще тръгне на 12.9 секунди от Домрачова. Бергер изпревари своята сънародничка Синове Солемдал, която премина финалната линия с изоставане от 15.5 секунди от победителката.

Полякинята Кристина Палка направи отлично състезание, като стреля без грешка и завърши пета на 29.3 секунди от Дария Домрачова.

Световната шампионка от 2008 г. Андреа Хенкел не успя да направи добро ски бягане, а във втората си стрелба допусна две грешки и остана едва на 17-та позиция.

В утрешното преследване няма да има българки. Емилия Йорданова се класира 81-ва с пасив от 3:06.6 минути от победителката. Сънародничката ни допусна две грешки при стрелбата. След нея в класирането с цели четири грешки се нарежда Десислава Стоянова. Стефани Попова е 84-та, а Ния Димитрова 91-ва.

Водачка за Световната купа е Тора Бергер с 228 точки, с преднина от 24 т. пред Дария Домрачова. Трета е рускинята Олга Вилюхина със 147 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар