събота, 8 декември 2012 г.

Норвежки триумф в женското преследване

23-годишната норвежка Синоеве Солемдал постигна първата си победа за Световната купа при жените. Тя спечели преследването в Хохфилцен, Австрия. Синоеве допусна грешка при първата си стрелба, но след това нямаше пропуск и финишира първа с време 31:13.4 минути. Младата норвежка стигна до победата, след като и вчера в спринта направи отлично състезание и днес тръгна от четвърта позиция.


Втора остана нейната сънародничка Тора Бергер. Тя направи грешки при втората и третата си стрелба, но на последния прав бе безпогрешна. В последната обиколка Тора беше най-бърза и изпревари Кайза Макарайнен. Финландката остана трета с пасив от 33.3 секунди.

В последните метри Дария Домрачова подари четвъртото място на Тея Грегори. Беларускинята нямаше сили, за да спори с Тора Бергер за второто място и метри преди финала значително намали темпото и позволи на Грегори да я задмине.

Най-силната германка Андреа Хенкел разочарова със стрелбата си, като допусна четири грешки и завърши 17-та на изоставане от 2:17.3 минути.
В днешното преследване нямаше българки, защото нашите момичета не попаднаха в първите 60 във вчерашния спринт.

Лидер в генералното класиране за Световната купа е Тора Бергер с 228 точки, пред Дария Домрачова с 204 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар