петък, 21 декември 2012 г.

Великата Андреа Хенкел продължава да блести и на 35 г.

Великата немска биатлониска Андреа Хенкел продължава да блести и на 35-годишна възраст. Високата едва 158 см. състезателка е сред най-добрите в световния елит. Макар и позагубила от своята бързина, благодарение на добрата си стрелба Хенкел все още се нарежда сред най-добрите.

Чаровната германка завърши пета в спринта на 7,5 км. в първия кръг от сезона в Йостерсунд (Швеция). В преследването в шведския зимен корорт благодарение на точната си стрелба Хенкел финишира трета. Това едва ли ще бъде последното и качване на подиума през този сезон. В момента немската състезателка е на четвърто място в генералното класиране за световната купа с 272 точки.


Върхът в богатата спортна кариера на Хенкел е през 2002 г., когато стана олимпийска шампионка в Солт Лейк Сити на индивидуалния старт при дамите на 15 км. На същата олимпията Хенкел стана и първа с женската щафета на Германия.

Любопитен факт в нейната визитка е, че в графата образование пише - войник. Иначе родената през 1977 г. Хенкел, подобно на съотборничката си Мириам Гьоснер е любителка на шопинга.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар