неделя, 9 декември 2012 г.

Норвегия спечели мъжката щафета, добро представяне за българите



Очаквано норвежкият отбор спечели мъжката щафета по биатлон в Хохфилцен, Австрия. Това стана въпреки отсъствието на двете най-големи звезди - Емил Свенсен и Тарей Бьо. Викингите използваха само един допълнителен патрон при стрелбата и финишираха първи с време 1:17:55.2. Норвежците бяха в състав Ларс Хелге Биркеланд , Оле Ейнар Бьорндален, Хенрик Кристиянсен и на последен пост - Хенрик Лабелунд.

Втори останаха французите, като техния лидер на последен пост, Мартен Фуркад нямаше никаква възможност да се бори за първото място поради безгрешната стрелба на Лабелунд. Така петлите финишираха с изоставане от 34.5 секунди.

Руснаците тръгнаха колебливо в надпреварата, но успяха да се преборят за третото място. Те използваха девет допълнителни патрона и натрупаха пасив от 46.6 секунди.

Домакините от австрия са четвърти, а петата позиция изненадващо бе спечелена от чехите.

Разочарованието днес дойде от щафетата на Германия, която остана едва шеста. На последния пост Фридрих Пинтер влезна в наказателната обиколка, което отрети и незавидната позиция за немците.

Българите в състав Михаил Клечеров, Мирослав Кенанов, Владимир Илиев и Красимир Анев, завърши на 12-та позиция от 25 щафети. Нашите състезатели успяха да се преборят с отборите на Канада и Беларус за 12-та позиция и финишираха с изоставане от 3:58.0 минути от победителите, като използваха седем допълнителни патрона в стрелбата.


Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар