сряда, 9 януари 2013 г.

Победа за Норвегия в дамската щафета, Стефани Попова провали България

Фаворитките от Норвегия спечелиха дамската щафета 4X6 км. в Руполдинг, Германия. Скандинавките в състав Хилде Фене, Ан Кристин Флатланд, Синове Солемдал и Тора Бергер използваха само четири допълнителни патрона и финишираха с време 1:06:03.0 час.

Рускините сбъркаха само един истрел в днешната щафета, но значително по-бавното им ски бягане не им позволи да се борят за първото място и останаха втори с пасив от 54.7 секунди.
Изненадващо по последната обиколка в Руполдинг, Вероника Зварикова от Чехия се пребори за третото място, изпреварвайки ветеранката от Германия Андреа Хенкел.

Пети са италианките, които от последната стрелба излязоха на трета позиция, но не успяха да я задържат и финишираха пети с пасив от 2:03.5 минути. Шеста е щафетата на Франция, а Украйна остана седма.

Българската щафета в съста Емилия Йорданова, Ния Димитрова, Десислава Стоянова и Стефани Попова започна добре състезанието, но на последен пост Попова се провали на стрелбата си от положение прав, като завъртя наказателна обиколка. по този начин изоставането на българките стана над 6 минути и те бяха спрени от състезанието.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар