четвъртък, 10 януари 2013 г.

Франция спечели мъжката щафета в Руполдинг, България на 12-та позиция

Французите направиха отлична щафета и съвсем заслужено триумфираха в Руполдинг, Германия. Те използваха само три допълнителни патрона и финишираха първи с време 1:13:11.2 часа. Победителите бяха в състав Симон Фуркад, Жан-Гийом Беатри, Алексис Бьоф и Мартен Фуркад.

Фаворитите от Норвегия останаха втори, след като на стрелбата си от положение прав Свендсен използва три допълнителни патрона и пресече контролата едва на четвърта позиция. По последна обиколка обаче той направи отлично ски бягане и стигна до второто място. Изоставането на викингите е 9,4 секунди.

Старото куче на Австрия Симон Едер направи подвиг в мирно време и по последна обиколка се пребори с немеца Ерик Лесер за третата позиция. Австрийците използваха девет допълнителни патрона и финишираха с пасив от 9,7 секунди.

Немците сбъркаха в днешната щафета само три патрона, но бавното им ски бягане им донесе едва четвъртата позиция на родна земя.

Руснаците също имаха проблеми със ски бягането и останаха пети с изоставане от французите на 1:34.7 минути.

Щафетата на Швеция остана шеста, а седми са украинците.

За трети поред път българската щафета е на 12-та позиция. Нашите в състав Мишо Клечеров, Мирослав Кенанов, Владимир Илиев и Красимир Анев използаха 10 допълнителни патрона и финишираха с пасив от 3:28.1 минути.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар