четвъртък, 13 декември 2012 г.

Владимир Илиев шести в спринта, Фак спечели

Владимир Илиев направи феноменален спринт на 10 км. и завърши шести в третия кръг от Световната купа в Поклюка, Словения. Българинът направи безгрешна стрелба и бързото му ски бягане по последната обиколка го нареди сред най-добрите в днешната надпревара. Илиев завърши с изоставане от 28.2 секунди от победителя Яков Фак. Това е най-доброто представяне на български биатлонист в последните 20 години.

Хърватинът словенски паспорт Яков Фак спечели спринта с време 24:41.7 минути, като не допусна грешка при двете си стрелби. Само преди седмица той триумфира и в едно от най-интересните преследвания през последните години в Хохфилцен, Австрия. 

Емил Хегле Свендсен направи най-доброто си състезание от началото на надпреварата за Световната купа и остана втори. Норвежецът допусна грешка при стрелбата си от положение прав и това му попречи да финишира първи, като изоставането му е само 0.8 секунди.

Трети остана французинът Мартен Фуркад с пасив от 6.1 секунди. Световният шампион стреля чисто, но последната му обиколка по трасето в Поклюка бе изненадващо бавна и му отрети третото място.

Напълно изненадващо американецът Тим Бърк остана на четвърто място с пасив от 15.2 секунди, а пети е французинът Жан-Гийом Беатрикс на изоставане от победителя на 18.6 секунди.

Германците днес се провалиха, като най-предно класиралия се техен състезател е Симон Едер, който зае 15-та позиция с изоставане от 52.5 секунди.

Красимир Анев допусна цели три грешки при първата си стрелба и завърши на 55-та позиция (+2:02.04 минути), която все пак му дава право да участва в преследването. Мишо Клечеров е 75-ти, а Мирослав Кенанов 77-ми.

Лидер за Световната купа е Мартен Фуркад с 301 точки пред Евгений Устюгов (212т.) и Емил Хегле Свендсен (209т.). Красимир Анев е 33-ти (63т.), а Владимир Илиев е 46-ти (38т.).

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар