петък, 14 декември 2012 г.

Изненадваща победа на чехкинята Соукалова в спринта

Изненадващо днешния спринт при жените за Световната купа по биатлон в Поклюка, Словения бе спечелен от чехкинята Габриела Соукалова. Тя постигна първата си победа с чиста стрелба и време 22:09.8 минути.

Втора въпреки двете си грешки при стрелбата от положение прав остана германката Мириам Гьоснер. Тя направи феноменална последна обиколка и в преследването ще тръгне на изоставане само от 2.1 секунди.

Беларускинята Надежда Скардино финишира трета на изоставане от 30.1 секунди. За пореден път в своята кариера украинката Вита Семеренко бе на крачка от подиума, но остана четвърта с пасив от 31.5 секунди.

Днешният спринт на 7,5 км. бе пълен провал за водачката в Световната купа, Тора Бергер. Норвежката направи две грешки при стрелбата си, а слабото и ски бягане и донесе едва 27-ма позиция на изоставане от 1:19.1 минута от победителката.

Втората в генералното класира, Дария Домрачова пък днес не стартира заради простудно заболяване.

Българката Ния Димитрова направи чиста стрелба и това и позволи да завърши на 48-ма позиция на изоставане от 2:03.0. минути. Така сънародничката ни ще участва в преследването.

Десислава Стоянова е 80-та, Стефани Попова е 84-та, а Емилия Йорданова 85-та.

Лидер в генералното класиране за Световната купа по биатлон е Тора Бергер с 296 т. пред Дария Домрачова с 244 т. и Андреа Хенкел с 206 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар