вторник, 18 декември 2012 г.

Великата Нойнер стана спортист №1 на Германия

Биатлониската, която е спечелила всичко възможно, Магдалена Нойнер бе избрана за спортист №1 на Германия на церемония провела се в Баден-Бадем. Това е второто подред подобно признание и общо трето в кариерата на Нойнер.

Най-интересното е, че немската красавица не се състезава от този сезон, но това не и попречи да е спортист №1 в Германия.

Магдалена Нойнер е израснала във Валгау — село с 1500 жители в Бавария, близо до алпийския курорт Гармиш-Партенкирхен. Започва да тренира ски алпийски дисциплини, както и други зимни спортове. Чак на 16-годишна възраст решава да прави кариера в биатлона.

През 2007 печели три златни медала от световното първенство в Антхолц - в спринта, преследването и 4 х 6 км щафета. Същата година става спортистка на годината в Германия.

През 2008 г. здравословни проблеми пречат на Нойнер да се подготви максимално добре за предстоящия сезон, което се отразява на представянето й в първите състезания. Въпреки това тя печели три златни медала от световното първенство в Йостершунд - в масовия старт и два отборни в щафетата на жените и в смесената щафета. През същата година става най-младата състезателка спечелила Световната купа (21 години).

Зимните олимпийски игри във Ванкувър са върховият момент в кариерата на Нойнер. Тя печели два златни (преследване и масов старт) и един сребърен (спринт) медал.

Магдалена Нойнер е една от най-бързите ски-бегачки в историята на биатлона. Резултатите й са сравними с тези в чистото ски бягане не само при жените, но и при мъжете.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар