неделя, 16 декември 2012 г.

Тора Бергер №1 и в масовия старт

Водачката за Световната купа по биатлон при жените Тора Бергер спечели масовия старт в Поклюка, Словения. Тя допусна две грешки при втората си стрелба, но при следващите две бе безпогрешна и финишира първа с време 34:20.3 минути.

Най-бързата биатлониска, германката Мириам Гьоснер завърши втора въпреки четирите си грешки при стрелбата. Немската състезателка финишира с пасив от 35.5 секунди. Тя обаче навлиза в супер форма и ако почне да стреля поне на прилично ниво би прегазила конкуренцията.

На словенска територия красавицата Габриела Соукалова и днес продължи с отличното си представяне. След като спечели спринта и втората позиция в преследването, в масовия старт днес се нареди трета. Чехкинята допусна две грешки при стрелбата и пасив от 1:02.1 минута.

Рускините Олга Зайцева и Екатерина Волкова завършиха съответно на четвърта и пета позиция.

Полякинята Кристина Палка продължава със стабилните си изяви и завърши на 7-ма с изоставане от 1:41.1 минута.

Германката Андреа Хенкел днес се провали на стрелбището, като допусна цели пет грешки, като направи цели три в последната си стрелба. Така тя остана на незавидната за нея 11-та позиция.

В генералното класиране за Световната купа убедително води Тора Бергер с 388 т. Втора е Габриела Сукалова с 305 т., а Мириам Гьоснер е трета с 286 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар