четвъртък, 20 декември 2012 г.

Мириам Гьоснер или новата Магдалена Нойнер


Най-голямата надежда в женския отбор на Германия по биатлон се казва Мириам Гьоснер. 22-годишната дама спечели преследването за Световната купа при жените в Поклюка, Словения.

Тя записа първата си победа в кариерата въпреки, че направи цели пет грешки при четирите си стрелби. Това стана благодарение на феноменалното и ски бягане, което може да бъде сравнено само с това на нейните сънароднички Магдалена Нойнер и Уши Дизел.


Цяла Германия разчита Мириам Гьоснер да се превърне в новата супер звезда на женския биатлон. Така немците ще победят за пореден път руснаците. Братушките традиционно отборно се представят по-добре, но пък на тях винаги им е липсвала суперзвезда от ранга на Уши Дизел, Магдалена Нойнер и Андреа Хенкел.

Любителката на шопинга, Мириам Гьоснер е родена на 21 юни 1990 г., а първите си стъпки в биатлона прави на 14-годишна възраст. Влиза в немския отбор преди две години. От тогава до сега единствено стрелбата й то най-вече от положение прав е спъва по пътя и да стане №1 сред дамите. Годините обаче са пред нея и едвали този проблем няма да бъде преодолян от немския характер на Гьоснер. За това тя има всички шансове да седне на трона на дамския биатлон.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар