събота, 9 януари 2021 г.

Норвегия отново окупира подиума в старт от Световната купа

Отборът на Норвегия отново окупира подиума в старт от Световната купа по биатлон, след като Стурла Холм Легрейд, Йоханес Дале и Тарей Бьо завършиха на първите три места в днешното преследване на 12.5 километра в Оберхоф, Германия.

Легрейд стартира трети зад двамата братя Бьо и стиган до своя втори пореден триумф в преследванията след като допусна общо две грешки при четирите си визите на огневия рубеж. Втори на 15.6 секунди зад победителя остана Дале, който също допусна два пропуска, но по-задната му стартова позиция не му позволи да се бори за победата с откритието на сезона. 

Трети на 25.4 секунди от Легрейд завърши Тарей Бьо, който не допусна нито една грешка в първите си три стрелби, но започна последната с три последователни пропуска и се смъкна до третата позиция.

Неговият брат и победител във вчерашния спринт Йоханес Тингнес Бьо направи изключително слабо преследване днес, като допусна цели седем грешки, три от които в своята трета стрелба и се смъкна до осмото място на финала, на 46.1 секунди зад победителя. Въпреки слабото си представяне днес, Тингнес Бьо запази водачеството си в генералното класиране за Световната купа, като с актив от 522 точки той води с 41 пред Легрейд и 88 пред Дале. В борбата за малкия глобус в дисциплината преследване с днешната си победа Легрейд излезе начело с 201 пункта и преднина от 28 пред Тингнес Бьо и 29 пред Дале.

Единственият българин, който взе участие в днешното състезание Владимир Илиев остана на 27-ма позиция, като се изкачи с цели 11 места спрямо вчерашния спринт, след като допусна общо три грешки. А най-големият прогрес бе дело на Арнд Пайфер (Германия), който потегли 47-ми, но завърши на 10-то място след като свали всичките си 20 мишени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар