събота, 11 февруари 2017 г.

Анев завърши шести на световното по биатлон

Красимир Анев се класира на шесто място в първото мъжко състезание от световното първенство по биатлон в Хохфилцен - спринта на 10 километра, а още двама българи намериха място в топ 13.

Анев не допусна нито една грешка в стрелбата и остана на 33.5 секунди от изненадващия шампион Бенедикт Дол.
Германецът, който дори няма победа през петте си години в Световната купа, спечели първия си златен медал от световни първенства при мъжете и второ отличие след среброто с щафетата на 4х7.5 километра в Осло през 2016 г.

Дол изпревари с едва седем десети от секундата Йоханес Бьо, въпреки че изоставаше от норвежеца с 9.3 секунди при излизането от последната стрелба.

Красимир Анев излезе с трети резултат след второто преминаване през стрелбището, но по последна обиколка загуби време от големия фаворит за златото Мартен Фуркад, американеца Лоуел Бейли и чеха Ондрей Моравец.

Впечатляващо състезание направи 23-годишният Aнтон Синапов, който също беше безгрешен на стрелбището и финишира 11-и с пасив от 47.7 секунди.
Добре се представи и другият български биатлонист - Владимир Илиев. Европейският шампион в спринта завърши 13-и с една грешка и изоставане от 48.3 секунди до победителя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар