събота, 9 февруари 2013 г.

Украински триумф в женския спринт

Изненадващо украинката Олена Пидгрушная спечели спринта при жените на 7,5 км. на Световното първенство по биатлон в Нове Место. Тя направи чиста стрелба, а по последна обиколка показа изненадващо високо ниво на ски бягане и успя да победи Тора Бергер.

Норвежката остана втора на изоставане от 6,4 сек. и една пропусната мишена. Трета е друга украинка, Вита Семеренко. Тя направи чиста стрелба и ще стартира на 23 секунди от Пидгрушная в утрешното преследване.

Рускините Олга Зайцева и Олга Вилухина са съответно четвърта и пета. Една от фаворитките Мириам Гьоснер направи две грешки при стрелбата си от положение легнал и остана шеста с пасив от 33,1 сек.

Олимпийската шампионка в дисциплината Анастасия Кузмина допусна по една грешка в двете си стрелби и финишира едва на 17-та позиция. Нейното изоставане е 1:04.9 минута.
Нисичката Андреа Хенкел направи цели три пропуска при стрелбата си и остана едва на 33-та позиция (+1:32.6 минута).

Рзкритията, че Дария Домрачова е новата любина на Оле Ейнар Бьорндален не се отразиха добре на беларускинята. Тя допусна цели пет грешки при стрелбата си и завърши на 43-та позиция. Нейното изоставане от победителката е близо две минути.

Днешният спринт в Нове место бе пълен провал за българките.
Ния Димитрова направи две грешки при стрелбата си и остана на 62-ра позиция с пасив от 2:28.5 минути. Емилия Йорданова е 80-та, Десислава Стоянова 88-ма, а Дафинка Коева е 105-та от 113 финиширали състезателки. Така утрешното преследване при дамите ще мине без българско участие.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар