неделя, 10 февруари 2013 г.

Тора Бергер спечели едно лудо преследване, Палка втора

Лидерката в генералното класиране за Световната купа по биатлон Тора Бергер спечели преследването на 10 км. на световното в Нове Место, Чехия. Победата и бе очаквана, но състезанието предложи невероятни емоции. Тора Бергер победи въпреки трите си грешки при стрелбата.

Втора изненадващо стана полякинята Кристина Палка на изоставане от 18,5 сек. Тя дори можеше да се бори за златния медал, но допусна грешка при последния си патрон. По финалната обиколка Палка бе застигната и задмината от Олга Зайцева и Анн-Кристин Флатланд, но на един от завоите норвежката направи рязко движение и падна, като повлече Зайцева. Това падане даде второто място на Палка.

Победителката от спринта  Олена Пидгрушная също се добра до третото място благодарение на падането на норвежката. Зайцева остана едва четвърта на изоставане от 23 секунди, а Флатланд е едва седма.

Пета е Екатерина Глазирина без грешки при стрелбата и изоставане от 45,4 сек. Също с чиста стрелба световната шампионка в дисциплината от 2008 г. Андреа Хенкел се предвижи от 33-та позиция на шеста.

Заради паденото на Флатланд се преразглеждат финалните резултати, след като руснаците подадоха контестация.

В днешното женско преследване в Нове Место нямаше българско участие.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар