петък, 25 януари 2013 г.

Норвегия фаворит при щафетите на световното в Нове Место

Отборът на Норвегия е фаворит за спечелването на щафетите на предстоящото Световно първенство по биатлон в Нове Место, Чехия. Първенството стартира на 2-ри февруари със смесената щафета.

Именно и там се очаква да бъде най-безпроблемната победа на викингите. Макар още да не са излезнали стартовите списаци, то със сигурност в норвежката щафета ще присъстват Тора Бергер и Емил Хегле Свендсен. Тези две имена дават сериозно предимство на викингите в борбата им за първия златен медал.

Женската щафета е на 15-ти февруари, а на следващата е тази при мъжете. При дамите още от сега можем да кажем, че ще участва лидерката за Световната купа Тора Бергер на последен пост, а преди нея ще стартират Синове Солендал и Анн-Кристин Флатланд, а само определянето на четвъртата участничка е все още под въпрос. Традиционно при дамската щафета норвежките ще трябва да се справят с германките и рускините. Изненада може да дойде и от Украйна.

При мъжете по всяка вероятност ще се заложи на Ларс-Хегле Биркеланд, Хенрик Лабелунд, Тарей Бьо и Емил Хегле Свендсен. Най-сериозни конкуренти при мъжете отново се очакват да бъдат Германия и Русия. Изненада може да дойде и от Франция. Французите разполагат на последен пост с Мартен Фуркад и вече спечелиха две щафети за Световната купа.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар