събота, 1 декември 2012 г.

Канадец спечели спринта

Супер изненадващо спринта при мъжете на 10 км. за Световната купа по биатлон беше спечелен от канадеца Жан Филип Льогелек. Той направи чиста стрелба, която му позволи да изпревари фаворитите в днешното състезание, които направиха маса грешки. Канадецът финишира с време 25:10.4 минути.

Втори остана французина Алексис Бьоф. Той направи една грешка при стрелбата и финишира с изоставане от 18.1 секунди. Трети в спринта се нареди Кристоф Суман. Австриецът направи един пропуск при втората си стрелба и изостана на 24.8 секунди от победителя.

Емил Хегле Свенсен започна отлично състезанието, но направи цели три грешки при втората си стрелба и това му отреди 6-то място. Пасивът му от победителя е 35.3 секунди.

Великият норвежец Оле Ейнар Бьорндален се провали на последната стрелба, като направи цели четири пропуска и финишира на 34-то място с пасив от минута и 24 секунди.

Любопитен факт в днешния спринт на 10 км., е че в тройката няма норвежец, руснак или германец.

От българите най-добре се представи Владимир Илиев, който завърши на 43-то място на изоставане от 1:37.6 минута. Красимир Анев също направи три грешки при стрелбата и остана на 58-ма позиция (+2:11.9 минути). Иван Златев е 92-ри, а Мишо Клечеров е 101 от 103 стартирали.

Причината за толкова слабото класиране на Мишо, е че при втората си стрелба, когато е направил грешка  (при първата има две), не е влезнал да направи наказателна обиколка. Така служебно към неговото време са добавени две наказателни минути. 

Утре е преследването, като в него участват първите 60 състезателя в класирането от спринта. Така България ще бъде представена от Владимир Илиев и Красимир Анев.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар