събота, 15 декември 2012 г.

Емил Свендсен спечели преследването, Владо Илиев 23-ти

Норвежецът Емил Хегле Свендсен спечели днешното преследване на 12,5 км. в Поклюка, Словения. Той постигна първата си победа за сезона с време 32:49.2 минути и една грешка при стрелбата.

Втори изненадващо стана тръгналия от осма позиция чех Ондрей Моравец. Той финишира само на 3.8 секунди от победителя и допусна една грешка при стрелбата. Моравец безспорно показа, че чешкия биатлон се намира в невероятен прогрес, след като вчера неговата сънародничка - Габриела Сукалова спечели спринта при дамите.

Трети в днешното преследване в Поклюка остана световният шампион Мартен Фуркад. След четвъртата стрелба Фуркад излезна от втората си наказателна обиколка заедно с Моравец, но нямаше сили да спори с него по финалните метри.

Четвърти с пасив от 27 секунди финишира тръгналия от 14-та позиция руснак Евгений Гараничев.

Българинът Владимир Илиев, който потегли от 6-та позиция финишира на 23-то място  (+2:25.0 минути) с четири грешки при стрелбата. Само една позиция преди него финишира победителят от спринта Яков Фак, който днес се провали на стрелбата, като допусна цели шест
грешки.

Другият българин в преследването Красимир Анев завърши на 44-та позиция с четири грешки при стрелбата и изоставане от 3:49.3 минути от победителя.

Лидер за Световната купа е Мартен Фуркад с 349 т. пред Емил Свендсен с 269 т. и Евгени Устюгов с 250 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар