неделя, 25 ноември 2012 г.

Вижте всички резултати от днешния ден



Смесената щафета на Русия спечели първия старт за сезона от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд. Братушките използваха само 6 допълнителни патрона и с бързата си стрелба и ски бягане финишираха първи с време 1:12.41 час. Победителите бяха в състав Олга Зайцева, Олга Вилухина, Алексей Волков и Евгений Устюгов.

Второ място бе за световните шампиони от Норвегия, които използваха 10 допълнителни патрона. Скандинавците финишираха на 21,1 секунди от победителите.

Изненадата в днешния ден дойде от щафетата на Чехия. Те финишираха трети (36,4сек.), като оставиха след себе си силните отбори на Германия и Франция.
За 6-то място, което е последното, за което се дава парична награда се пребори щафетата на Словения, която в последните метри изпревари Италия.

Българската щафета в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Иван Златев и Антон Синапов претърпя пълен провал. Нашите изостана на повече от една обиколка след победителите и въпреки, че бяха спряни от очастие се наредиха на последното 24-то място.

По-рано през деня спринта при жените за Европейската купа беше спечелен от норвежката Бенте Ландхеим, която направи чиста стрелба и завърши с време 22:23.0 минути.

Силната румънка Ева Тофалви стреля безгрешно и завоюва втората позиция, като регистрира изоставяне от 20,4 секунди.

Трета остана норвежката Трекла Брун-Лий, която също имаше безгрешна стрелба, но изостана на 31,5 секунди от победителката.

От българките най-добре се представи Нина Димитрова, която завърши на 38-ма позиция. Тя направи една грешка при стребата и натрупа пасив от 2:35.4 минути.

Австриецът Юлиан Еберхард пък спечели втора победа в спринта на 10 километра при мъжете. Той допусна три грешки при стрелбата, но отличното му ски бягане му донесе втора победа след като и вчера беше най-добър в спринтовата дисциплина. Днес Еберхард финишира с време 24:23.8 минути.
 

На втора позиция в надпреварата завърши руснака Тимофей Лапшин на изоставане от 14,2 сек. от победителя.

Швейцарецът Клаудио Бьокли е трети на изоставене от 19,2 сек, като той успя да изпревари само със секунда норвежеца Ерлинг Алвик.

Най-добре от българите се представи Мартин Богданов, който зае 42-ра позиция с две грешки при стрелбата и изоставяне от победителя на 1:35.5 минута.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар