вторник, 15 юли 2014 г.

Краси Анев продължава с нестандартната подготовка

Красимир Анев и личния му треньор Георги Фъртунов продължават да вкарват нестандартни упражнения в тренировките си за новия сезон. Както се знае, състезателят от Самоков е на индивидуална подготовка и тренира отделно от националния отбор, тъй като е в конфликт със селекционера на мъжете Николай Захаров.

В програмата за подготовка на биатлониста за новия сезон пък присъстват доста часове по гребане, като в последните няколко седмици Анев е изминал с лодката над 130 км във водите на езерото Панчарево. "Вече имам над 10 тренировки по гребане, като всяка е минимум час и половина-два, което значи поне по 13 км, заяви за "7 дни спорт" Краси.

В този период на подготовката си правех и доста планински преходи от по няколко часа, но сега започвам по-специфичните тренировки - с ролки, стрелба и т.н." Още по-любопитното е, че заниманията по гребане са допълнени и с колоездене, като задължително от Самоков до Панчарево и обратно биатлистът кара колело, което прави по 110 км на велосипеда за всяка гребна тренировка.

"Ако трябва да сравня формата си сега и в предишни години, мога да кажа, че съм доста по-добре. Мислех си, че тренировките ще са доста по-тежки, но излезе, че не е така. Справям се добре според мен, но ще сверя часовника на лятното световно в Тюмен (21-24 август). Там ще видя къде съм спрямо другите биатлонисти. На шампионата в Русия ще участват биатлонисти от 22 страни", добави той. Вчера Анев приключи лагера си в Самоков, а от 18 юли до 10 август ще се подготвя на Белмекен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар