неделя, 6 януари 2013 г.

Шведът Магнус Йонсон спечели спринта за Европейската купа, провал за българите

Шведът Магнус Йонсон спечели спринта при мъжете за купата на Международния съюз по биатлон (IBU), която е по-известна, като Европейската купа, в естонския зимен център Отепя. Той направи чиста стрелба и завърши с време 25:02.6 минути. Норвежецът Тингес Бое е втори на изоставане от 10,2 сек., а трети е австриецът Даниел Мезотич с пасив от 24,5 секунди.

Любопитното в спринта бе, че от първите шест състезателя само петият руснака Сергей Клячин има допусната грешка при стрелбата.

От българите Васил Чорбаджиев е 67-ми с два неточни изтрела. Неговото изоставане от победителя е 3:43.8 минути.
Мартин Богданов е 70-ти с четири неточни изтрела и пасив от 3:49.6 минути.
Ради Палевски е 73-ти с една грешка при стрелбата и изоставане от 4:18.6 минути.

Вчера индивидуалния старт на 20 км. бе спечелен от руснака Виктор Василиев с време 52:45.7 минути и една грешка при стрелбата. Той изпревари сънародника си Тимофей Лапшин с цели 52,8 секунди. Чехът Томас Холубек е трети с три грешки при стрелбага и пасив от 55,4 секунди. Силният норвежец Ларс Хелге Биркеланд, остана четвърти на изоставане от цели 1:36.9, което най-вече се дължеше на четирите му грешки при стрелбата.
От българите с най-предно класиране бе Мартин Богданов, който завърши 39-ти с пет грешки при стрелбата и изоставане от цели 6:57.2 минути.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар