понеделник, 28 януари 2013 г.

Слабичък ни е биатлонът

Остават броени дни до Световно първенство по биатлон в Нове Место, Чехия, а нашите възможности не изглеждат никак добри. Това важи най-вече за дамския ни биатлон, който е в повече от очевидна криза. 


Стефани Попова заби най-добрия сръбски биатлонист Миланко Петрович, но не може да забие една добра стрелба, а ски багянето и е доста бавно дори за юношевските формации. Емилия Йорданова и Десислава Стоянова не можем с нищо да ги запомним, освен с трагичната им стрелба и вече станалото традиционно за нашите момичета слабо ски бягане. Ния Димитрова от време на време прави по някое прилично състезание, но до момента в стартовете за Световната купа само веднъж се класира за преследването. Така от дамите не може да очакваме нищо добро, камо ли значимо в Нове Место.

При мъжете може да разчитаме на Красимир Анев и Владимир Илиев, но и там нещата далеч не са розови. Владко Илиев показва много добри бегови резултати, но стрелбата му е доста колеблива. В българската мъжка щафета именно той е най-рисковия състезател.  Красимир Анев е най-стабилно представящия се роден биатлонист, но и той трябва сериозно да поработи върху ски бягането си, ако иска да направи нещо запомнящо се на Световното първенство. Мишо Клечеров има най-добрата стрелба от българските биатлонисти, но той губи цяла вечност по трасето от неприлично слабото си ски бягане. Въпреки това и на него ще се разчита в мъжката ни щафета в Нове Место.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар