събота, 8 февруари 2014 г.

Краля грабна златото в спринта

Краля на биатлона Оле Ейнар Бьорндален спечели златния медал в първата дисциплина от този спорт на Зимните олимпийски игри в Сочи.
40-годишният Бьорндален показа невероятно ски-бягане и спечели спринта на 10 км с време 24:33.5 минути и една грешка в стрелбата. Изненадващо среброто отиде при австриецът Доминик Ландертингер, който порази всичките 10 мишени, но остана на 1.3 сек. от шампиона. Трети се нареди Ярослав Соукуп от Чехия, който финишира на 5.7 сек. от Бьорндален.

Антон Шипулин не успа дя стигне до медал и завърши четвърти с пасив от 6,4 сек. Изненадващо канадеца  Жан-Филип Льогелек, който през миналия сезон имаше победа за световната купа, стана пети. Фаворитът Мартен Фуркад остана шести с пасив от над 12 сек. Свендсен пък финишира девети.

 С най-предно класиране от нашите състезатели е Красимир Анев, който направи 3 грешки (и трите в първата стрелба) и завърши на 49-а позиция с изоставане от 1:54.5 минута от Бьорндален. 60-и е Владимир Илиев с 4 грешки, като той остана 2:22.4 мин. от първото място. 70-и е Михаил Клечеров с 2 грешки в стрелбата, а 76-о място зае Иван Златев.

Цялото класиране можете да видите ТУК

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар