четвъртък, 19 декември 2013 г.

Грандиозен скандал в родния биатлон

Родният биатлон се тресе от грандиозен скандал. Стана ясно, че Десислава Стоянова ще представя България в женския биатлон на олимпийските игри в Сочи.


Управителният съвет на родната федерация утвърди официално единствената ни участничка при дамите, която спечели спора за квотата с Емилия Йорданова.

Това решение е повече от скандално като се има предвид, че иначе така чаровната Деси Стоянова и през този сезон и през миналия бъркаше всеки втори изстрел с пушката. Емилия Йорданова показва далеч по-стабилна стрелба, но и бе отнет шанса да ни представлява.

Само преди дни Деси Стоянова  направи най-добрия си резултат в кариерата, като завърши на 27-а позиция с чиста стрелба в спринта в Анеси, който е част от Световната купа по биатлон. Само един добър старт с чиста стрелба, не е достатъчен, за да отидеш на олимпиада. Емилия Йорданова бе най-стабилната ни състезателка през миналия сезон, а сега заради един-два слаби старта е отритната от родната федерация по биатлон, СРАМ.

Ситуацията е лоша и за самата Деси Стоянова, за която още от сега е ясно, че няма да направи нищо в Сочи.

Николай Георгиев

3 коментара:

  1. Измислена Стария от някакъв злоебен автор ..??
    Не виждам никакъв скандал ... просто правилно решение, спрямо резултатите

    ОтговорИзтриване
  2. Не мога да изкажа мнение, не съм ги гледала как се състезават. Май от както Катя Дафовска напусна, няма добри представители на България при биатлона.

    ОтговорИзтриване