четвъртък, 2 април 2015 г.

Скандал в женския ни биатлон

Ситуацията в женския ни национален отбор по биатлон става все по-тежка. Все още отборът ни няма лекар, а ваксата и ските са под всякаква критика. На фона на това обаче възниква и друг доста сериозен проблем. Талантливата ни биатлонистка Райна Коюва е на път да изгуби мястото си в националния отбор заради мръсни номера.


Лансираната от години Стефани Попова заемаше мястото на Райна в стартове от Световната купа по биатлон. По време на лятното републиканско първенство по биатлон двете дами са имали по равен брой победи, но въпреки това Стефани е тази, която е налагана за Световната купа. На Райна Коюва и е било казано, че ще участва в дамската ни щафета за Световната купа, но пък там е пускана Дафинка Коева.

По този начин райна не е могла да участва в редица стартове от IBU купата (Европейската) и така е останала без квота за тази надпревара. След тази твърде неприятна ситуация бъдещето на Райна Коюва в биатлона е застрашено, а пред треньорското ни ръководство има сериозни поводи за размисъл. добрите ни биатлонистки не са много и не трябва с лека ръка да проваляме бъдещето им заради празни обещания и лансиране на определени дами.

Няма коментари:

Публикуване на коментар