понеделник, 30 март 2015 г.

Нов спонсор за биатлона

Премиите за сезона в биатлона, който бе един от най-успешните при мъжете, ще бъдат платени с парите от новия генерален спонсор на българската федерация, обяви на пресконференция Екатерина Дафовска, президент на централата.

На нея олимпийската шампионка от 1998 г. и изпълнителният директор на “Пампорово” АД Мариан Беляков си размениха папките с подписания договор за сътрудничество. Той е за един сезон. “С парите ще платим премиите на състезателите, както и на треньори и ваксмайстори. Надявам се партньорството ни да продължи и по-дълго”, заяви Дафовска. Беляков коментира, че намеренията на “Пампорово” АД са именно такива.

Планирано е за следващия сезон в родопския курорт да бъдат изградени стрелбище и трасе за биатлон, с който да бъдат възстановени неговите традиции в този зимен спорт. Изпълнителният директор добави, че за осъществяването на проекта се разчита и на помощта на държавата.

На републиканското първенство по биатлон в Боровец пък Красимир Анев спечели индивидуалния старт на 20 км без грешка в стрелбата. Втори се нареди Владимир Илиев, а трети остана Антон Синапов.

"24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар