понеделник, 23 декември 2013 г.

Предсрочно финансират ски и биатлон

Федерациите по ски и по биатлон ще получат предсрочно част от финансирането си от държавата за 2014 г. с оглед подготовката на националните ни отбори за олимпийските игри в Сочи, писа "Труд". За това са се договорили шефовете на двете централи със спортния министър проф. Мариана Георгиева.

Досега практиката бе зимните спортове да разполагат с държавната финансова подкрепа редом с останалите спортни централи, което понякога ги поставяше в тежко положение, защото основният им състезателен календар е януари и февруари. А често се случваше договорите за финансиране федерациите да подпишат чак през април...
“Сроковете, в които работихме с екипа на министерството, бяха кратки, но резултатите са повече от добри за нашата федерация - каза Георги Бобев, вицепрезидент на БФ ски. - Вече имаме двуетапно финансиране, срещнахме разбиране от министър Георгиева и сме спокойни. Нашите състезатели са обезпечени за участието им в Сочи. Остава ни да чакаме техните добри постижения.”

“Получихме този месец необходимото финансиране, което отпреди година бе заложено чак за януари 2014-а - каза Екатерина Дафовска, председател на федерацията по биатлон. - След като този парадокс отпадна, спазваме точно предолимпийската ни програма и ще се съсредоточим върху спортната подготовка на нашите състезатели.”

Задоволство след разговорите си по финансирането с министър Георгиева изразиха вчера също така шефовете на конния спорт и художествената гимнастика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар