петък, 15 март 2013 г.

Фуркад спечели спринта в Ханти-Мансийск

Победителят за Световната купа по биатлон Мартен Фуркад спечели спринта на 10 км. в Ханти-Мансийск, Русия. Той направи чиста стрелба и феноменалното му ски бягане му донесе първото място с огромна преднина от 39,6 сек. пред втория Лукас Хофер.

Италианецът постигна своя най-добър резултат в кариерата си, след като се качи на почетната стълбичка до Фуркад. Германецът Андреас Бирнбахер е трети на изоставане от 43,8 сек.

От четвърто до шесто място се нареждат трима австрийци. четвърти е Кристоф Зуман, пети Доменик Ландертингер, а шести остана Симон Едер.

В утрешното преследване ще има двама българи. Владимир Илиев е 32-ри с два пропуска при стрелбата и в преследването ще потегли една минута и 47 секунди след Фуркад. Краси Анев е 48-ми с един пропуск при стрелбата и пасив от 2:24,2 минути. Те двамата ще участват в преследването, в което попадат първите 60 от спринта.

Мишо Клечеров с чиста стрелба е едва на 72-ро място, което за пореден път показа, че беговата му форма през този сезон е спаднала значително. Мирослав Кенанов е 84-ти.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар