събота, 2 март 2013 г.

Великата Тора Бергер спечели и преследването, Емито е 19-та

След спринта Тора Бергер спечели и преследването на родна земя в Холменколен в седмия етап от Световната купа по биатлон. Норвежката направи четири пропуска при стрелбата си, но нейните съпернички също не бяха точни заради силния вятър. Бергер спечели преследването с време 32:12.2 минути.

Французойката Мари Дорин Абер е втора с две грешки на огневия рубеж и изоставане от 31,2 сек. Четирите пропуска при стрелбата на Анастасия Кузмина не и позволиха да се бори за първото място. Така тя остана трета с пасив от 45,1 сек. Полякинята Кристина Палка показа и в днешното състезание, че се намира в отлична форма и финишира четвърта.

Втората в генералното класиране за Световната купа Дария Домрачова се застреля на стрелбата с цели девет грешки, но слабана конкуренция и позволи да се добере до петата позиция.

Петнадесетата от спринта норвежката Тирил Екхоф е шеста с пасив от 2:39.1 минути.
Мириам Гьоснер не стартира в преследването, а петата от спринта Олена Пидгрушна се отказа още в самото начало.

Емилия Йорданова направи отлично преследване и от 34-та позиция успя да завърши 19-та. Емето максимално се възползва от отсъствието на най-силните руски биатлонистки, които се готвят за стартовете в Сочи и многото не стартирали състезателки. Йорданова направи една грешка при първата си стрелба, две при втората, но следващите две чисти стрелби и позволиха да завърши 19-та на изоставане от 5:04.4 минути.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар