петък, 1 март 2013 г.

Тора Бергер триумфира на спринта в Холменколен


На родна земя в Норвегия Тора Бергер спечели спринта при жените на 7,5 км. за Световната купа по биатлон. Лидерката в генералното класиране направи чиста стрелба и това и позволи да изпревари Дария Домрачова с 12 сек. Беларускинята обаче направи две грешки при стрелбата си.

Олимпийската шампионка в спринта Анастасия Кузмина е трета с 300 допълнителни метра и пасив от 30,9 сек. Четвърта остана французойката Мари Дорин Абер, а пета позиция е за Олена Пидгрушна от Украйна. Най-стабилната немска биатлонистка Андреа Хенкел финишира шеста с една грешка при стрелбата и изоставане от 51,9 сек. от победителката.

Емилия Йорданова направи най-добрия си старт в кариерата за Световната купа, като завърши на 34-та позиция и ще вземе участие в преследването. Емето направи само една грешка при стрелбата и нейното изоставане е 2:10.9 минути. Стефани Попова е 69-та, Ниа Димитрова 77-ма, а Десислава Стоянова е предпоследна на 90-та позиция.

Лидерка в генералното класиране за Световната купа е Тора Бергер с 949 точки. Втора е Дария Домрачова с 660 т., а трета е Андреа Хенкел с 638 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар