събота, 2 март 2013 г.

Мартен Фуркад №1 в преследването, Краси Анев е 19-ти

Лидерът в генералното класиране за Световната купа по биатлон Мартен Фуркад спечели  преследването в Холменколен, Норвегия. Французинът стигна до своята 20 победа за Световната купа с два пропуска при стрелбата и време 33:48.2 минути. Фуркад изпревари с 27,7 сек. победителя от спринта Тарей Бьо, който бе с един пропуск повече при стрелбата.

19-годишният руснак Александър Логинов, който е златен медалист от преследването при юношите на европейското в Банско, днес завърши на трето място. Младата надежда на Русия допусна три пропуска на огневия рубеж и завърши с пасив от 35,5 сек. Логинов изпревари с 12 сек. четвъртия Арн Пайфер от Германия.
Пети е друг руснак - Алексей Волков, а шестата позиция е за Симон Едер.

Красимир Анев направи отлично състезание и от 29-та позиция от спринта, успя да финишира 19-ти. Краси завъртя 300 допълнителни метра и изостана на 2:52.1 минута от победителя. По този начин той повтори класирането на Емилия Йорданова при жените по-рано днес.
Владимир Илиев се провали на стрелбата, като направи цели седем грешки на огневия рубеж, но въпреки това взе две точки за Световната купа, като финишира на 38-мо място.

В днешното преследване не взе участие Емил Хегле Свендсен, който пропусна спринта заради възпалено гърло.

Лидер в генералното класиране за Световната купа е Мартен Фуркад с 958 точки. Втори е Свендсен с 751 т., а на третата позиция е Яков Фак с 625 т. Красимир Анев е на 35-то място с 188 т., а Владимир Илиев е 44-ти с 121 т.

Утре са масовите стартове при мъжете и жените.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар