неделя, 3 март 2013 г.

Тора Бергер над всички и в масовия старт

Великата Тора Бергер спечели своята 27 победа, валидна за Световната купа по биатлон, след като днес бе над всички и в масовия старт в Холменколен, Норвегия. Бергер направи две грешки на последната си четвърта стрелба, но отличното и ски бягане не даде шансове на Анастасия Кузмина да я изпревари по последната обиколка.

Кузмина остана втора на изоставане от 5,4 сек. Дария Домрачова допусна три грешки на огневия рубеж, но бързото и ски бягане и донесе третото място с пасив от 23,3 сек.

Изненадващо французойката Анаис Бескон е четвърта, а Олена Пидгрушная е пета.
Вита Семеренко направи отлично състезание и можеше да се бори за второто място, но две грешки на последната и стрелба и отредиха шестото място.

След 19-то си място в преследването Емилия Йорданова бе резерва за масовия старт, но поради липса на отказали се състезателки, не стартира.
След тази победа и новите 60 т. за Световната купа, Тора Бергер вече и на теория спечели големия кристален глобус. Тя е водачка и за малкия в дисциплината масов старт, като има само теоретична възможност да бъде изпреварена от Дария Домрачова.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар