неделя, 17 февруари 2013 г.

Тарей Бьо триумфира на масовия старт, рекорден брой медали за Норвегия

Тарей Бьо спечели масовия старт на 15 км. при мъжете на Световното първенство по биатлон в Нове Место, Чехия. Това бе и последната дисциплина от шампионата, като Бьо донесе рекордния осми златен медал за Норвегия. Никоя друга страна в историята на световните първенства по биатлон от 1958 г. не е успявала да спечели толкова много златни отличия.

Тарей Бьо направи чиста и бърза стрелба и финишира първи с време 36:15.8 минути.

Антон Шипулин донесе едва втория медал на световното за Русия. Той завърши втори на изоставане от 3,7 сек., като на финалната прави изпревари Емил Хегле Свендсен.

Представителят на домакините Ондрей Моравец финишира четвърти на изоставане от 10,4 сек.

Ерик Лесер от Германия е пети, като за немците това е най-слабото им световно първенство. Те останаха само с два медала от шампионата. Лесер направи само една грешка при четирите си стрелби, но по последната обиколка нямаше сили да се бори за медалите и изостана на 12,8 сек. от победителя.

Лидерът в генералното класиране за Световната купа по биатлон Мартен Фуркад сбърка последния си изстрел и това го лиши от възможността да се бори за отличията. Французинът финишира десети, като беше изпреварен от своя брат - Симон Фуркад.

Българинът Красимир Анев имаше право да стартира на масовия старт, но се отказа. На негово място стартира германецът Симон Шемп, който остана 14-ти.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар