неделя, 17 февруари 2013 г.

Победа за Домрачова на масовия старт, еротична състезателка е трета

Дария Домрачова спаси Световното първенство по биатлон за Беларус, след като спечели масовия старт при жените. Това е и последната дисциплина при дамите от световното в Нове Место. Домрачова направи две грешки при стрелбата си, но доброто и ски бягане й донесе златния медал с време 35:54.5 минути.

Среброто взе Тора Бергер на изоставане от 8,7 сек., също с два пропуска на огневия рубеж. По този начин Бергер стана първата състезателка с медал от всяко едно състезание на световното, на което е участвала.

Изненадващо полякинята Моника Хойнеш спечели третото място. Тя направи само една грешка при стрелбата си и това й помогна в най-голяма степен да стигне до бронзовия медал. Моника Хойнеш нашумя преди световното със своя секси фотосесия.

Вита Семеренко е четвърта на изоставане от 46,6 сек., като това е поредното отлично представяне на украинките в Нове Место. Рускинята Олга Зайцева е пета, като Русия продължава да има само един медал от световното.

Германката Мириам Гьоснер започна отлично масовия старт, но на последната си стрелба се застреля с цели три грешки и остана едва шеста с пасив от 52,1 сек.

В масов старт на световно първенство участват всички медалисти от шампионата, плюс първите 15 от Световнака купа по биатлон, като трийсетицата се допълва от най-добре представилите се в спринта, преследването и индивидуалния старт на световното.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар