неделя, 17 февруари 2013 г.

Скандали разтресоха биатлона ни преди европейското в Банско

Скандали избухнаха с пълна сила броени дни преди Европейското първенство по биатлон, което започва на 19 февруари в Банско. Оказа се, че заради недоглеждане на Федерацията ни по биатлон Красимир Анев нямаше възможност да стартира на масовия старт на световното в Нове Место.

Анев направи отлично първенство и точките, събрани от спринта, преследването и индивидуалната надпревара му дадоха възможност да се нареди до 30-те най-добри. Федерацията ни, чийто председател е олимпийската шампионка Екатерина Дафовска е купила самолетен билет за Краси преди провеждането на старта. Никой от федерацията ни по биатлон не е предвидил възможността Анев или някой друг от състезателите ни да се класира за масовия старт в последния ден от световното. Билети са били купени за всички за след края на мъжката ни щафета.

Така заради Федерацията ни по биатлон Анев не можа да стартира в масовия старт, а това го лиши и от точки за Световната купа. В масовия старт дори и последният 30-ти състезател печели точки за най-престижната надпревара - Световната купа.

Краси Анев пък вече изрази недоволството си, че от федарацията по биатлон не купуват необходимия брой ски за нормалната подготовка на състезателите ни. Екатерина Дафовска пък задочно му отговори в интервю за вестник "Стандарт", че на нея никой не й е купувал ски.

Тези скандали обаче не правят услуга, нито на състезателите ни, нито на страната ни като организатор на Европейското първенство по биатлон.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар