сряда, 27 февруари 2013 г.

Скандали тресат федерацията ни по биатлон

След като Красимир Анев не стартира в масовия старт на световното по биатлон заради недоглеждане на федерацията ни се стигна до нов скандал. Страната ни губи една квота при жените за Световната купа по биатлон, а нищо чудно да загуби и две. Така от четири представителки от следващия сезон в най-добрия случай ще имаме три.
Това пък от своя страна ще намали финансирането на федарацията ни по биатлон. Заради очакваната секира с парите от там още от сега взимат мерки за спестявания. Поради тази причина на предстоящия седми етап от Световната купа в Холменколен, Норвегия най-вероятно ще изпратим три или дори само две състезателки, а не пълната квота от четири.

Настаняването и храната в Норвегия са доста скъпи и не са по силите на федерацията ни, която още от сега трябва да мисли за бюджета за следващия сезон. Хубавото в случая е, че поне при мъжете ще запазим квотата си от четирима биатлонисти. Мъжете ни носят и доста приходи за федерацията. Тя получава държавната си субсидия на базата на класиранията в първата осмица за Световната купа и първата шестица от приключилото вече европейско първенство в Банско. На родна земя Краси Анев стигна до бронза в индивидуалната надпревара, а Владимир Илиев има шесто място в спринт за Световната купа.

Николай Георгиев



Няма коментари:

Публикуване на коментар