четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Тарей Бьо изпревари Фуркад с 0,1 сек. на спринта

Норвежецът Тарей Бьо спечели спринта при мъжете за Световната купа по биатлон в Холменколен, Норвегия. Той изпревари само с 0,1 сек. лидера в генералното класиране Мартен Фуркад. Бьо направи чиста и много бърза стрелба, което му донесе и първото място.

Фуркад бе най-бърз по трасето в Холменколен, но двете му грешки при стрелбата не му позволиха да спечели нова победа за Световната купа. Изненадващо третото място спечели 35-годишният украинец Андрей Дериземля, който изостана на 7,7 сек. от победителя.

Австриецът Доминик Ландертингер направи един пропуск на огневия рубеж и финишира четвърти с пасив от 17,6 сек. 19-годишният руснак Александър Логинов дебютира в старт за Световната купа с пето време. Младата надежда на Русия направи чиста стрелба и завърши на изоставане от 18,3 сек.

В днешния спринт не стартира Емил Хегле Свендсен заради възпалено гърло. Така норвежецът пропуска и преследването на норвежка земя.

Владимир Илиев е 24-ти с един пропуск при стрелбата и пасив от 1:25.7 минута. Красимир Анев е 29-ти на изоставане от 1:43.6 минути. Това класиране позволява и на двамата да участват в преследването в събота. Мирослав Кенанов е 64-ти, а Мишо Клечеров 83-ти.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар