неделя, 10 февруари 2013 г.

Свендсен спечели титаничния сблъсък в преследването

Норвежецът Емил Хегле Свендсен спечели преследването на 12,5 км. на Световното първенство по биатлон. Той победи Мартен Фуркад с фотофиниш в една невероятна надпревара. Фуркад допусна две грешки при четирите си стрелби, но въпреки това по последна обиколка
настигна Свендсен, който бе само с една грешка.

Норвежецът обаче на финалната права бе по-свеж, а освен това при финалното си разтягане Фуркад заора в снега и това даде миг преднина на Свендсен. Този миг бе достатъчен за златния медал в Нове Место.

Третото и четвъртото място са за руснаците Антон Шипулин и Дмитри Малишко. Пети е Доминик Ландертингер., който бе едва 15-ти от спринта. На шеста позиция с пасив от 29,7 сек. остана Яков Фак, който направи слаба последна обиколка.

Краси Анев е 19-ти с две грешки при стрелбата и изоставане от 1:48.9 минута.
Владимир Илиев е 39-ти с цели пет пропуска при стрелбата, но отлично ски бягане. По този начи Владко Илиев спечели две точки за Световната купа.

Германия продължава да чака своя медал на световното. Днес най-предно класиралия се немец бе Ерик Лесер, който е 14-ти.

Лидер в генералното класиране за Световната купа по биатлон е Мартен Фуркад със 753 т. Французинът има преднина от 50 точки пред Свендсен. Трети е руснака Дмитри Малишко с 544 т.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар