петък, 14 февруари 2014 г.

Дария Домрачова отново е №1, Сочи се смее на българска биатлонистка

Дария Домрачова спечели златния медал в индивидуалния старт на 15 километра и грабна втора олимпийска титла в Сочи.

Домрачова показа страхотно бягане и успя да спечели златния медал, въпреки минутата наказание заради една грешка в стрелбата. 26-годишната беларускиня финишира за 43:19.6, като остави след себе си Селина Гаспарин (Швейц), която направи 4 нули на огневия рубеж, но изостана на 1:15.7 от победителката. Бронзовият медал пък също отиде на сметката на Беларус. Надежда Шкардино също беше безгрешна при стрелбата и с изоставане от 1:57.5 успя да си осигури място на почетната стълбичка.

Една от смятаните за фаворитки - олимпийската и световна шампионка в индивидуалното преследване Тора Бергер, се представи под очакванията. Тя допусна 3 грешки в стрелбата, беше с 53 секунди по-бавна в бягането и финишира на 11-о място.

Единствената българска биатлонистка в Сочи Десислава Стоянова направи поредното си позорно състезание. Тя допусна цели шест грешки в стрелбата и загуби много време в ски бягането, за да завърши на 72-о място от 78 финиширали. Нашата биатлонистка се провали в спринта и предизвиква само смях в публиката в Сочи. Представянето на Деси за пореден път повдига въпроса с оставката на треньора при жените ни Красимир Дочев.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар