понеделник, 9 декември 2013 г.

Нашите биатлонистки мрънкат, а другите печелят

Нашите биатлонистки почнаха да мрънкат, че журналистите им са виновни за слабите резултати, много голямо напрежение им вкарвали. Вместо засрамено да наведат глава, че втора година нямат подобрение нито при стрелбата, нито бегово, то сега са седнали да действат срещу писачите за биатлона.

Най-упорита в критиките към журналистите е Стефани Попова, която не стига, че е глезеното дете на родния биатлон, а пък и недоволства. Именно нейните слаби резултати до голяма степен ни костваха загубата на една квота за Световната купа.

Така този сезон вместо с четири състезателки сме с три в най-елитната надпревара в биатлона. Сега Попова се състезава за Европейската купа (IBU купата), където й е по-лесно, но и там не може да пробие сред първите 30 състезателки.

Вместо да критикува журналистите, че изискват много от момичетата е редно самата Стефани Попова да покаже подобряване на формата си, защото продължава да прави много грешки при стрелбите си, а на моменти се движи по-бавно от въглещарска гемия. Стефани е добре да взима пример от Бетина Благоева, момичето не мрънка за всяка критична дума казана по неин адрес, а с много труд се бори по пистите за Европейската купа.

Нашите момичета, подкрепяни й от треньора им Красимир Дочев, тръгнаха на явна война с медиите, а който е тръгнал срещу медиите не е стигнал далече! Треньорът ни, който така и не постигна нищо съществено на поста си позволи не само да прави забележки, но и да ругае, което е крайно недостойно за един човек, който получава заплатата си от нашите данъци.

Между другото Юлия Джима стигна до второто място в преследването австрийския зимен център Хохфилцен. Полякинята Кристина Палка, която тръгна 11-а, също беше без грешка при стрелбата и стигна  до третото място в крайното класиране. Така докато нашите момичета мрънкаха и се чудеха, кой им е виновен, че от трите ни участнички, нито една не се класира за преследването, то другите дами си взеха своето. Всеки да си прави изводите!

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар