петък, 19 април 2013 г.

Ния Димитрова бяга от България, иска да се състезава за Словения

Сезонът по биатлон приключи, но скандалите в България в този спорт едва сега започват. След като най-добрият ни биатлонист Красимир Анев бе обявил, че прекратява кариерата си, стана ясно, че Ния Димитрова иска да се състезава за друга страна.

Тя се е спряла на Словения, като една от възможните причини за това решение е факта, че България ще бъде представлявана само от една биатлонистка на зимната олимпиада в Сочи през 2014 год. Емилия Йорданова направи отлични последни стартове за Световната купа и поне за момента тя изглежда като фаворитка за спечелването на единствената ни квота при дамите.

На свое заседание българската федерация по биатлон е отхвърлила молбата на Димитрова, която през миналата година бе обявена за най-добра млада българска състезателка. Това оставя биатлонистката, която на 24 юни ще навърши 20 години, пред два варианта.

Според правилника на международната федерация тя трябва да направи пауза от две години и тогава ще може да стане националка на избраната от нея страна. Другата опция е уреждане на проблема по финансов път между двете национални федерации.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар