четвъртък, 14 март 2013 г.

Габриела Соукалова триумфира в спринта на руска земя

Чаровната чехкиня Габриела Соукалова спечели последния спринт при жените за Световната купа по биатлон. В руския зимен център Ханти-Мансийск, тя направи чиста стрелба и отлично ски бягане и триумфира с време 21:25.6 минути. Това е втората победа в спринта през този сезон и в кариерата на Соукалова.

Втора днес остана джобната ветеранка от Германия, Андреа Хенкел. 35-годишната биатлонистка също не сбърка при двете си стрелби, но по-слабото й ски бягане и донесе изоставане от 17,2 сек. Третата позиция е за друга германка - Мириам Гьоснер. Тя можеше да се бори за победата, но грешка при стрелбата от положение прав и коства пасив от 23,6 сек.

Рускинята Олга Вилухина е четвърта на изоставане от 30,4 сек. Пета е Анастасия Кузмина, а шеста Кайса Макарайнен.

Победителката в генералното класиране за Световната купа - Тора Бергер остана едва осма. Норвежката допусна един пропуск при стрелбата си от положение прав и завърши на изоставане от 43,5 сек. от победителката.

Българките заформиха сериозно парти в края на класирането. Десислава Стоянова е 62-ра, Стефани Попова е 68-ма, Емилия Йорданова се нарежда непосредствено зад нея, а Ниа Димитрова е 76-та от 82 завършили състезателки.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар