събота, 9 февруари 2013 г.

Свендсен спечели спринта на световното, Краси Анев е 11-ти

Норвежецът Емил Хегле Свендсен спечели спринта на 10 км. от Световното първенство по биатлон в Нове Место, Чехия. Той направи една грешка при втората си стрелба, но отличното му ски бягане не устави шансове на конкуренцията.

Втори на изоставане от 8,1  сек. е лидерът в генералното класиране за Световната купа Мартен Фуркад.

Хърватинът със словенски паспорт Яков Фак направи чиста стрелба и това му позволи да спечели третото място. Фак ще стартира утре в преследването на 11 секунди след Свендсен.

Кралят на биатлона нормежецът Оле Ейнар Бьорндален сбърка последния си истрел и това го лиши от сигурен медал. Все пак той е четвърти на изоставане от 19,9 секунди, което му дава отлични възможности за утрешното преследване.

Дмитри Малишко е пети, като той изпревари французина Алексис Бьоф с по-малко от две секунди.

Красимир Анев записа най-добрия си резултат в кариерата си на световни първенства. Българинът завърши 11-ти с чиста стрелба и изоставен от победителя на 48,3 сек. След него се нарежда най-предно класиралия се германец Ерик Лесер.
Владимир Илиев е 43-ти с три грешки при стрелбата и пасив от 2:03.1 минути. По този начин утре в преследването и Владко Илиев ще стартира. Мирослав Кенанов е 70-ти, а Мишо Клечеров е 91-ви от 135 състезателя.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар