петък, 15 февруари 2013 г.

Великата Тора Бергер изведе Норвегия до ново злато

Отборът на Норвегия спечели женската щафета на Световното първенство по биатлон в Нове Место, Чехия. Норвежките започнаха повече от трагично състезанието, като най-младата в щафетата им Хилде Фене влезна в наказателна обиколка. След това обаче Флатланд направи стабилен пост, а Синове Солемдал върна Норвегия в играта с отлично ски бягане.

На последен пост Тора Бергер използва само един допълнителен патрон при двете си стрелби и с отлична финална обиколка донесе златото на Норвегия.
Силната щафета на Украйна остана втора на изоставане от 7 секунди. Украинките използваха пет допълнителни патрона при своята стрелба.
Изненадващо италианките станаха трети, а Русия не можа да се добере до медал.

Германия за първи път от 20 години остана без медал в женската щафета на световно първенство. Немските състезателки бяха изостанали значително, но трети отличен пост направи дебютантката в техния състав световната шампионка за девойки Лаура Далмаер. Тя предаде на първо място щафетата на опитната Андреа Хенкел. Тя обаче се забави при последната си стрелба, като използва и два допълнителни патрона и по този начи лиши отбора си от медал. Изоставането на германките е 30,9 сек., като те финишираха пети. Шеста е щафетата на Франция, а на седма позиция остана Беларус.

Щафетата на България не завърши надпреварата, след като беше застигната по трасето. По време на днешното състезание стана ясно, че България ще бъде представена само с една биатлонистка на олимпиадата в Сочи. Страната ни е извън първите 20 в общото отборно класиране при жените на световните първенства в Руполдинг '12 и в Нове Место '13. Първите двайсет страни имат право на четири биатлонистки, а останалите само на една.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар