петък, 20 февруари 2015 г.

Издирват наш треньор по биатлон

Прокуратурата в Беларус е прекратила временно наказателното производство срещу Николай Захаров, треньор по биатлон, за злоупотреби на стойност 325 милиона рубли поради това, че той липсва в страната. При положение че се прибере в Минск обаче, той веднага щял да бъде подведен под отговорност.

В момента Захаров води успешно нашия национален отбор за втори път.

Основна негова противничка в родината му е легендата Светлана Парамигина, която постоянно пуска стадии във вестник “Пресбол”.

Според Парамигина треньорът е бил пред арест през февруари 2008 година. Той обаче излязъл в отпуск, след това представил болничен и през май оформил пенсионирането си от “Динамо” (Минск). След това се преместил в България. Единствено изпратил писмо. “Признавам, че вероятно съм направил някои нарушения. Всичко бе предизвикано от това, че за нуждите на отбора на Минск трябваше да се закупи скъпо оборудване. Моля да се отнесете със снизхождение към постъпките ми. Искрено съжалявам и обещавам в бъдеще да не допускам такива грешки”, се казва в него.

Захаров бе главен треньор на Беларус на олимпийските игри в Торино, където състезателите му, включително и Парамигина, се провалиха. Заради това той бе преместен на работа в юношеските състави и вероятно сега тя си отмъщава. Захаров чака български паспорт и готви нашите за новия сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар