петък, 9 януари 2015 г.

Вероника Виткова спечели спринта в Оберхоф (ВИДЕО)

Чехкинята Вероника Виткова спечели спринта на 7.5 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф.

26-годишната Виткова измина дистанцията за 22:40.0 минути като направи две грешки в стрелбата. За нея това е първа победа в кариерата за Световната купа в индивидуален старт.

Тя има два успеха с щафетата на Чехия. Две представителки на Италия се качиха на подиума. Доротеа Вирер финишира втора на 8.8 секунди с една пропусната мишена, а трета е Никол Гонтиер с пасив от 19.1 секунди и без грешка на огневия рубеж.

Трикратната олимпийска шампионка Даря Домрачова от Беларус и лидерката в класирането за Световната купа се сезона Кайса Мекерейнен (Финландия) пропуснаха по четири мишени и заеха съответно 18-о и 20-о място в класирането.

Три българки участваха в надпреварата. Десислава Стоянова зае 60-та позиция в крайното класиране с четири грешки в стрелбата и на 3:21.5 минути след победителката, а Стефани Попова се нареди 88-а също с четири пропуснати мишени и изоставане от 5:02.0 минути. Емилия Йорданова не успя да завърши надпреварата.

Мекерейнен остана на върха в подреждането след 9 от 25 старта с 443 точки, пред Доротеа Вирер с 334 точки и Валя Семеренко (Украйна) с 330 точки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар